lunes

DEDICACIO DE L'ESGLESIA SGDA. FAMILIA






El diumenge dia 7 de novembre , festivitat de la dedicació de Sant Joan de Letrà, cap de totes les esglésies, el Sant Pare Benet XVI va dedicà l'església de la Sgda. Familia i li concedí el títol de Basílica Menor.
Per deferència del nostre Cardenal- Arquebisbe LLuís vaig ser invitat a dita cerimònia al interior del temple ( podeu veure segona fotografia ). Va èsser un dia de gran goig i emoció veure consagrar aquel bosc de columnes , totes elles amb simbolisme, i aquel altar de pedra de sàfir convertits amb la Catedral del Segle XXI. El Sucessor de Pere ungint, incensant i aspergiant l'altar, símbol de Crist.
El somni de Gaudi fet realitat. Art, bellesa, musicalitat, resplendor i litùrgia ( oració ) units en aquest maravellós i ùnic edifici on la comunitat cristiana lloarà a Déu, celebrarà els misteris de la fe, proclamarà la Paraula de Déu, celebrarà els sagraments i pregarà comunitariament.
Que sempre ressoni en aquesta nau la paraula de Déu i que la seva presència ompli aquest espai, que ha començat aixíu a ser un espai separat del profà per esdevenir un espai sagrat on Déu es pugui trobar amb els homes i sigui, també, imatge del temple espiritual fet de pedres vives, obra de Déu, on habita l'Esperit Sant.
Un cop dedicat a Déu ja no se'l pot fer servir per a qualsevol activitat, sinó que, en principi, ha de servir només per allò que el defineix : la seva santedat i el testimoni que dóna, amb la seva visibilidad, de la presència cristiana enmig d'aquest món. O com digué el Sant Pare . " En aquest temple de la Sagrada Familia sèntrellaçen la realitat del món i la història de la salvació".

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Seguidores

Web Eladi